REVANŠ SUSRET

PAOK pobijedio u Banjoj Luci i poslao Borac u Evropsku ligu

Borac nije uspio napraviti veliko iznenađenje, a utakmica u Banjoj Luci nije ni obilovala s mnogo velikih prilika

Detalj s utakmice Borac - PAOK. MONDO / Bojan Jakovljevic

N. H.

31.7.2024

Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi su od PAOK-a rezultatom 0:1 na "Gradskom stadionu", te su s ukupnih 2:4 ispali iz 2. pretkola Lige prvaka. Banjalučani će svoj evropski put nastaviti u Evropskoj ligi. 

Borac nije uspio napraviti veliko iznenađenje, a utakmica u Banjoj Luci nije ni obilovala s mnogo velikih prilika. Čak i one koje su kreirane, većinom su bile djelo igrača grčkog prvaka. 

Ključni trenutak se desio u 25. minuti kada je Ozdoev uposlio Tomasa Murga (Thomas), koji je lijepo plasiranim udarcem zatresao mrežu golmana Šiškovskog. 

Imao je Murg priliku desetak minuta kasnije u potpunosti zapečatiti sudbinu Banjalučana, ali njegov udarac s 20-ak metara završio je tik pored stative.

Prijetio je PAOK do kraja preko Tajsona (Taison) i Konstanteliasa, ali nije bilo promjene rezultata. Napadi Borca su izgledali veoma loše, te nisu uopće prijetili protivničkom golu na nivou koji je potreban da bi se napravilo čudo razmjera koji je bio potreban banjalučkom timu. 

Banjalučani sad svoj put nastavljaju u Evropskoj ligi gdje će igrati sa ekipom Klaksvika, koji dolazi s Farskih Otoka i prošle godine je bio jedno od najvećih iznenađenja. 

PAOK, s druge strane, put nastavlja u 3. pretkolu Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.