SELEKTOR BIH

Barbarez posebno nahvalio jednog igrača, pa poručio: U svlačionici nije bilo jednostavno na poluvremenu

Zadovoljan sam kako se momci bore i kako sve daju za ovaj dres

Sergej Barbarez. Fena

E. Ć.

prije 7 sati 19 minuta

Fudbaleri Bosne i Hercegovine su poslije velike borbe izgubili od Njemačke u 3. kolu Lige nacije rezultatom 2:1, a utakmicu je komentarisao selektor "Zmajeva" Sergej Barbarez.

- Vidite ovo osjećaji idu u oba pravca. Nekad neke jednostavne greške koje smo napravili, pogotovo kod prvog gola, se dešavaju. Protiv ovakvih ekipa izgubite osjećaj za prostor, a ovakvi igrači to kažnjavaju.

U kabini na poluvremenu nije bilo jednostavno, ali najvažnije je bilo ostati hladne glave i reći nešto.

Drugo poluvrijeme je bilo, što se tiče borbe i zalaganja do zadnjeg atoma snage, nešto s čim sam zadovoljan - rekao je Barbarez.

Nije mijenjao formaciju, na lijevoj strani je bio Dženis Burnić u izostanku Amara Dedića.

- Nije dugo igrao na toj poziciji, ali je momak koji ima kvalitet i hrabrost ući u duel. Na toj strani smo imali Seju i Dženisa, imali smo nove igrače, trebalo je to sve ukomponirati.

Poluvrijeme je nekad dobra stvar, neke stvari se mogu naštimati i tako je i bilo - kazao je Barbarez.

Na poluvremenu je mijenjao, uveo je Tahirovića koji je i asistirao.

- To stalno govorim, Benjamin je nešto posebno. Svrstavamo ga među najbolje igrače, govorim mu stalno da stojim iza njega bez obzira na situaciju u klubu. Isto je i s Harisom Tabakovićem. Ne puštamo lako igrače i oni kad vide to, vrate nam na terenu, bit će sve bolji i bolji - naveo je on.

Publika je prepoznala borbenost svih fudbalera. Polako se vraća kult reprezentacije.

- Vidite to je osnova fudbala, naše situacije svakako. Ta borba, taj karakter jer protiv ovakvih protivnika se lagano nađete u minusu - dodao je on.

Dotaknuo se i narednog meča "Zmajeva" protiv Mađarske.

- Vidite koliko je ta Mađarska kvalitetna. Protiv koga god da igraju..., mi smo imali problema s njima. Pokušat ćemo naravno, mi nikad ne bi bili fudbaleri da ne vjerujemo u sebe. Zadovoljan sam kako se momci bore i kako sve daju za ovaj dres - poručio je Barbarez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.