RUKOMET

Triling Živiničana zalog za uspjeh

Omerović, Bojić i Bečić u odličnoj formi

Piše: R.Dž.

1.10.2018

Konjuh u novu rukometnu premijerligašku sezonu ulazi sa trojicom kvalitetnih golmana. U pripremnim utakmicama Sidik Omerović i Almin Bojić nerijetko su imali po dvocifren broj odbrana, a mladi Adnan Bečić s visokim brojem intervencija uz manju minutažu u igri.

Najstariji od njih je dugogodišnji golman “Narandžastih” Sidik Omerović (38), koji se prošle godine, nakon sezone boravka u rodnom Vakufu i sarajevskoj Bosni, vratio u dres tima iz Živinica. Za ovog veterana važi narodno poređenje s vinom, što je stariji, to je bolji. Kao iskusni rukometni vuk, vječni je učitelj mlađima, kojim je prepustio priču o formi.

- Veoma kvalitetno treniramo i pripremamo se za predstojeću sezonu. Odigrali smo dosta prijateljskih utakmica i kroz njih brusili formu - kazao je Bojić (27), mašinski inžinjer iz Banovića i golman Konjuha.

Bečić (16) jedan je od najmlađih rukometaša u društvu najboljih.

- Trudim se da budem sve bolji pa se nadam da će mi trener Toni Čolina davati priliku kad počne Liga i vjerujem da ću je iskoristiti. Za formu i dobre intervencije najviše mogu zahvaliti velikom čovjeku, treneru i kolegi Sidiku Omeroviću - rekao nam je bh. kadetski reprezentativac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.