TUŽNA VIJEST ZA TENISERA

Umro bivši trener Novaka Đokovića

Jovan Lilić preminuo je danas u Beogradu

Jovan Lilić. TSS - S.Stevanović

E. Ag.

prije 12 sati 46 minuta


Nekadašnji trener i selektor Novaka Đokovića, Jovan Lilić, preminuo je danas u Beogradu.

Teniski savez Srbije (TSS) potvrdio je tužnu vijest o njegovom odlasku, ističući njegovu važnost kao istaknutog trenera i teniskog radnika. Lilić je bio poznat po svojoj vedrini i sposobnosti da osmijehom uljepša dan drugima. Njegova smrt u 60. godini usljed duge i teške bolesti ostavlja veliku prazninu u svijetu sporta.

- Iza Jovana ostaju generacije tenisera koje je vodio kao lični i klupski trener. Bio je selektor reprezentacije do 18 godina, kao i trener Dejvis kup tima Srbije. Njegov doprinos razvoju tenisa u Srbiji ne može se precijeniti - navodi se u saopćenju TSS-a.

Lilić je osvajao brojne medalje na evropskim prvenstvima za mlađe kategorije i bio je nagrađivan za svoj rad. Kao trener Dejvis kup tima Srbije, osvojio je "Salataru", a također je bio dio reprezentacije na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine, kada je Đoković osvojio bronzanu medalju.

Teniski savez Srbije izražava saučešće porodici Lilić i ističe njegov značaj u razvoju tenisa. 

- Saučestvujemo u bolu porodice Lilić. Detalji sahrane će naknadno biti objavljeni - dodaju iz Saveza. Odlazak Jovana Lilića ostavlja veliku prazninu u svijetu tenisa. Njegov doprinos će zauvijek biti zapamćen. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.