PORUČILA TURKOVIĆ

BiH će podržati inicijativu za suspenziju Rusije iz Vijeća za ljudska prava UN

Šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johan Satler zahvalio je ministrici Turković što je Bosna i Hercegovina, kako je rekao, odabrala pravu stranu

Sa današnjeg sastanka. Facebook

E. Ć.

7.4.2022

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković poručila je da će BiH na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda podržati inicijativu za suspenziju Rusije iz Vijeća za ljudska prava UN zbog kršenja ljudskih prava u Ukrajini.

Turković je to rekla tokom sastanka sa ambasadorima i diplomatama država članica Evropske unije, Velike Britanije i Japana.

- Šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johan Satler (Johan Sattler) zahvalio je ministrici Turković što je Bosna i Hercegovina, kako je rekao, odabrala pravu stranu te podržala stavove kojima se osuđuje kršenje suvereniteta Ukrajine, nasilje i kršenje međunarodnog prava.

Tokom sastanka je istaknuto da članstvo u Vijeću za ljudska prava UN zahtjeva promociju, poštivanje i zaštitu ljudskih prava država članica. Suspenziju Rusije iz Vijeća za UN-a za ljudska prava predložile su Sjedinjene Američke Države, uz podršku Velike Britanije i još nekoliko država - saopćeno je na zvaničnoj stranici Bisere Turković.

Tokom današnjeg sastanka. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.