OGLASIO SE NA TWITTERU

Dodik: Odluka Evropske komisije nas tjera na razmišljanje

Od BiH se očekuje da ispunjava uslove koje trenutno ne ispunjavaju ni neke članice, a sa druge strane predlaže se kandidatski status za državu na čijoj teritoriji traju oružani sukobi, kaže Dodik

Dodik: Ako je to EU kojoj smo težili, onda hvala na takvoj EU. Dejan Rakita / Pixsell

E. Ć.

20.6.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na Twitteru dok je trajala vanredna sjednica Narodne skupštine RS.

Dodik je komentarisao odluku Evropske komisije da kandidatski status za članstvo u EU da Ukrajini, ali ne i Bosni i Hercegovini.

- Odluka Evropske komisije da preporuči status kandidata za Ukrajinu, a izostavi BiH, ruši jedini konsenzus između Srba, Hrvata i muslimana u BiH. Ta odluka nas s pravom tjera na razmišljanje da li je evropski put jedini put kojim bi trebalo da idemo.

Ako je odluka o Ukrajini rukovođena aktuelnim dešavanjima tamo, ne mogu da ne pitam da li je 93.000 poginulih u BiH malo za "evropske" kriterijume? (o.p. autora tvita).

Od BiH se očekuje da ispunjava uslove koje trenutno ne ispunjavaju ni neke članice, a sa druge strane predlaže se kandidatski status za državu na čijoj teritoriji traju oružani sukobi.

Ako je to EU kojoj smo težili, onda hvala na takvoj EU - napisao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.