ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović: SFF - od glasa slobode iz opkoljenog Sarajeva do autentičnog bh. kulturnog brenda

SFF je danas najznačajniji festival filma u jugoistočnoj Evropi, koji skoro tri decenije u BiH dovodi najznačajnija imena iz svijeta filma, rekao je

Bećirović i Marjanović. Fena

S. S.

4.8.2023

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas s direktorom Sarajevo Film Festivala (SFF) Jovanom Marjanovićem i administrativnim direktorom SFF-a Dževadom Mujanom povodom 29. SFF-a, koji se ove godine održava od 11. do 18. avgusta.

Direktor SFF-a Jovan Marjanović istakao je tokom razgovora da će 29. SFF donijeti mnogo novih filmova, te dovesti brojne poznate i utjecajne goste.

Autentičan bh. kulturni brend

I ove godine akcenat će biti stavljen na mlade autore, a SFF će zadržati prepoznatljivi koncept, istrajavajući na prikazivanju najboljih filmova u najboljim uslovima, stavljajući u prvi plan strateški razvoj bh. kinematografije i povezivanje regiona s ostatkom svijeta kroz filmske programe Festivala.

Bećirović je naglasio da je SFF autentičan bosanskohercegovački kulturni brend, koji je ustanovljen 1995. godine, kao glas slobode iz opkoljenog Sarajeva.

Svaka vrsta podrške

- SFF je danas najznačajniji festival filma u jugoistočnoj Evropi, koji skoro tri decenije u Bosnu i Hercegovinu dovodi najznačajnija imena iz svijeta filma. Tokom trajanja SFF-a Bosna i Hercegovina i Sarajevo su u središtu svjetske filmske javnosti, a ovaj festival privlači turiste iz cijeloga svijeta, dajući važan doprinos razvoju Bosne i Hercegovine i njenoj promociji u svijetu - kazao je Bećirović.

Stoga će, kako se navodi, Kabinet člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, u skladu sa svojim ovlaštenjima i mogućnostima, pružiti svaku vrstu podrške ovom važnom kulturnom događaju, saopćeno je Bećirovićevog kabineta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.