NOVI PREMIJER

Bećirović čestitao Starmeru povodom izbora za premijera Velike Britanije

Izuzetno cijenimo prijateljstvo i saradnju s Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Sjeverne Irske koje je postojan partner i saveznik Bosne i He

Denis Bećirović. Avaz

FENA

prije 3 dana

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku Keiru Starmeru povodom izbora za premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

- Izuzetno cijenimo prijateljstvo i saradnju s Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Sjeverne Irske koje je postojan partner i saveznik Bosne i Hercegovine. Naše zajedničke vrijednosti multikulturalizma, demokratije i tolerancije mogu poslužiti kao snažan temelj za jačanje saradnje u različitim oblastima - poručio je Bećirović i dodao kako iskreno vjeruje u nastavak podrške Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske putu Bosne i Hercegovine u evropske i euroatlantske integracije.

- Kontinuirana podrška i angažman Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u ovom procesu su od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu. Želim Vam mnogo uspjeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti, uz uvjerenje da će Vaše liderstvo dodatno osnažiti našu saradnju, na obostranu dobrobit naše dvije države - navodi se u čestitki.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.