ZLOČIN U SRBIJI

Ispovijest žene ranjenog policajca u Loznici: "Metak ga pogodio u leđa, pao je na žardinjeru, Nikolu nije vidio"

Bila je to rutinska kontrola, zaustavili su vozilo uzeli dokumenta, a ubica im se smješio u lice

Cvijeće na mjestu ubistva. Telegraf.rs

B. C. / Telegraf

19.7.2024

Gordana Ilić supruga policajca Vjekoslava Ilića, koji je ranjen kada je njegov kolega Nikola Krsmanović ubije u Lipničkom Šoru kod Loznice isprčala je za medije da je muž pozvao i rekao joj da je ranjen i da pozove Hitnu pomoć.

Poziv u noći

- Muž me je zvao noćas oko 10 do 1 i samo mi je rekao: "Zovi hitnu, ranjen sam". To je bila rutinska kontrola, zaustavili su vozilo, uzeli dokumenta. Ubica im se smješio u lice - kazala je Gordana.

Ona se prisjetila svega što se dešavalo kobne noći, a ispričala je i šta joj je suprug, koji je upucan u rame, rekao iz bolničke postelje.

- Bila je to rutinska kontrola, zaustavili su vozilo uzeli dokumenta, a ubica im se smješio u lice. Pitali su ga gdje ide, on je odgovorio da ide kod prijatelja u Sarajevo. Oni su uzeli dokumenta od njega, a moj muž je otišao do policijskog auta da provjeri. Dok je bio okrenut leđima, jedan metak ga je pogodio, dva okrznula, zatim je čuo još hitaca, ali Nikolu nije nigde vidio. Moj muž se spotakao na neku žardinjeru i pao, ubica je vjerovatno mislio da je i on mrtav - priča supruga ranjenog policajca za "Blic".


Mjesto ubistva u Loznici. Telegraf.rs

Kako je rekla, Vjekoslav Ilić je mislio da je ubijeni policajac Nikola Krsmanović uspio da pobjegne.

- Dugo je radio u Beogradu, skoro se preselio. Mom mužu je još pet godina do penzije. Oni nekad rade na granici, nekad u patroli. Te noći su bili u patroli - zaključuje sagovornica.

Podsjetimo potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat Faton, jer ako je brat, odbjegli osuđenik iz zatvora sa Kosova, već došao u Njemačku, što bi se vraćao u Preševo!?

Privedeni pomagači

Policija je odmah uhapsila taksistu Mithata Hadžića iz Tutina koji je svojim Mercedesom vozio ubicu.

Inače jučer je u Bijeljini uhapšen i Zoran Radovanović koji se dovodi u vezu sa ubicom policajca Nikole Krsmanovića. Osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici, a njegova supruga I.R. je uhapšena u Mladenovcu, jer se veruje da su njih dvoje dio grupe koja je trebalo da organizuje prebacivanje odbjeglog ubice iz Srbije u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.