ITALIJA

Desetine hospitaliziranih nakon trovanja dimom u požaru u hotelu

Tročlana porodica sa djetetom, koja je bila na šestom spratu hotela, merdevinama vatrogasnih vozila evakuisana je iz hotela

Vatrogasci su brzo intervenisali, a ukupno 273 osobe koje su boravile u hotelu su evakuisane. Platforma X

Anadolija

prije 5 sati 32 minute

Najmanje 45 osoba osjetila je znake trovanja ugljičnim monoksidom nakon udisanja dima u požaru koji je izbio u jutarnjim satima u hotelu u gradu Abano Terme u blizini italijanskog grada Padova, prenosi Anadolu.

Kako navodi "Rainews24", oko 07.30 sati po lokalnom vremenu izbio je požar u prostoriji na drugom spratu hotela u Abano Termeu, koji je za kratko vrijeme zahvatio gotovo cijeli hotel.

Vatrogasci su brzo intervenisali, a ukupno 273 osobe koje su boravile u hotelu su evakuisane.

Tročlana porodica sa djetetom, koja je bila na šestom spratu hotela, merdevinama vatrogasnih vozila evakuisana je iz hotela.

Italijanski ljekari su kazali da se najmanje 45 osoba otrovalo ugljičnim monoksidom nakon udisanja dima te da im je brzo ukazana medicinska pomoć.

Dodali su da je u gradskoj bolnici 31 osoba hospitalizovana zbog udisanja dima, a među njima je i 11-godišnje dijete sa majkom, dok je starija žena sa težom kliničkom slikom zbog srčanog oboljenja i dalje pod strogim nadzorom zdravstvenih radnika.

Hotel, koji je oštećen u požaru, postao je neupotrebljiv, a biće pokrenuta i istraga o slučaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.