LIČNOST DANA

Said Hamulić: Kralj glupih poteza

Poljski mediji su prenijeli kako je u trenutku bijesa sam sebi slomio ruku, pa ga čeka nova pauza

Hamulić: Neiskorišteni talent. Widzew Lodz

13.8.2024

Povremeni fudbalski reprezentativac Said Hamulić (24) mnogo je obećavao. Činilo se da BiH dobiva novog napadača, nekoga ko će preuzeti teško breme nakon što se Edin Džeko povuče, ali...

Umjesto da se fudbalski razvija, napreduje i puni naslovnice medija zbog dobrih poteza i golova, Hamulić radi suprotno. Fudbal je pao u potpuno drugi plan, a posljednje vijesti iz Poljske šokirale su bh. javnost, koja je polagala mnogo nade u njega.

Naime, Hamulić je, frustriran odlukom trenera Vidzev Lodza da ga izostavi iz tima, udario šakom u vrata i slomio ruku. Zbog toga će odsustvovati s terena nekoliko sedmica. Izgubit će mnogo vremena, a u Poljsku je stigao da oživi karijeru.

Podsjetimo, Hamulić je blistao u Poljskoj kada je nosio dres Stal Mieleca. Te partije su mu donijele transfer u francuski Tuluz, a onda je sve krenulo nizbrdo.

U potrazi za minutažom bio je na posudbama u Vitezeu, moskovskoj Lokomotivi, a od ljeta je član Vidzev Lodza. Hamulić je u centru pažnje bh. javnosti bio i kada je, nakon što ga tadašnji selektor BiH Faruk Hadžibegić nije pozvao, objavio na Instagramu da više nije zainteresiran igrati za "Zmajeve". Na narednom okupljanju je dobio poziv, međutim, na šest odigranih mečeva nije uspio dati gol.

A šteta. Hamulić ima ono „nešto“ fudbalsko, talent mu je neosporiv, ali očito mora poraditi na nekim stvarima van teren.

Said Hamulić rođen je 12. novembra 2000. godine u nizozemskom gradu Lejderdorpu. Nakon što je kao omladinac nastupao za nekoliko nizozemskih niželigaša, priliku za seniorski debi dobio je 2021. godine u litvanskoj Dainavi. Potom je kao posuđeni igrač igrao za Botev i Suduvu, odakle je poslije odličnih igara prošlog ljeta stigao u Stal. Onda je igrao za Tuluz, Viteze, Lokomotivu i sada je član Vidzev Lodza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.