U ISTRAŽNOM JE ZATVORU

U Budvi uhapšen škaljarac, pronađeni pištolj i maska: Prije tri godine hapšen na Jahorini

Policija vjeruje da je lišenjem slobode tog Cetinjanina spriječila likvidaciju nekog od pripadnika njima suprotstavljene kavačke ekipe

Hapšenje u Crnoj Gori. Screenshot

S. S.

prije 7 sati 3 minute

Pripadnik cetinjske ćelije zločinačkog škaljarskog klana Milan Kršić uhapšen je jučer u Budvi, a policija vjeruje da je lišenjem slobode tog Cetinjanina spriječila likvidaciju nekog od pripadnika njima suprotstavljene kavačke ekipe, rečeno je Vijestima iz više izvora.

Sagovornici su saopćili da su u Bečićima pronašli “štek” stan tog škaljarca i u njemu pištolj, silikonsku masku i brojne druge dokaze.

Na više lokacija

- U toku su pretresi na više lokacija, a utvrđuje se ko je trebao biti meta - rečeno je listu kasno sinoć.

U toj akciji, prema saznanjima Vijesti, učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv kriminala i budvanski policajci. Prema saznanjima Vijesti, Kršić za kojim je policija tragala, sproveden je sinoć u Istražni zatvor zbog postupka koji se od ranije vodi protiv njega.

Taj izvor kazao je da Kršić je hapšen 10. februara 2021. godine na Jahorini u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a lisice na ruke tada su stavljene i njegovim sugrađanima Filipu Roganoviću i Bobanu Sjekloći.

Te noći policija je, nakon informacije da bi na Jahorini moglo doći do obračuna škaljarskog i kavačkog klana, blokirala puteve ka tom zimskom turističkom centru i zaustavila Golf 5, u kojem je bio Kršić i Golf 7 u kojem su se nalazili Roganović i Sjekloća. Slobode su lišeni nakon pretresa njih, vozila i hotelskog apartmana u kom su boravili.

- Pripadnici Područne jedinice (PU) Istočno Sarajevo jučer oko 15.50 sati, na području Jahornine lišili su slobode lica inicijala M.K. B.S i F.R, državljane Crne Gore. Navedena lica lišena su slobode zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokolcu, a uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, izvršeni su pretresi navedenih lica i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni - kazala je dan kasnije za Televiziju Vijesti portparolka PU Istočno Sarajevo.

Škaljarci su, navodno, na Jahorini pratili Tamaru Zvicer, suprugu vođe njima suprotstavljenog kavačkog klana Radoja Zvicera.

O tome su, dok su škaljarci hapšeni na toj planini, preko kriptovane Sky aplikacije raspravljali pripadnici kavačkog klana - uhapšeni i odbjegli policajac Petar Lazović i Ljubo Milović.

- Pusti to, nego opserviraju Tamaru na Jahorini - šalje Lazović 10. februara 2021. godine oko 17 sati Miloviću koji insistira da mu ovaj ne poklanja ručni sat.

Deportovani u Crnu Goru

Nakon što ga Milović pita “ko je gleda, znaš li?”, dobija odgovor:

- U hotel na Jahorinu Kršić Milan (koji je bio prethodnica u Srbiji Ivanović Filipu, pa je izmakao srba), je opservirao (gleda u njen. pravcu, premješta se po hotelu i kuca poruke). Nisu ga dizali u hotelu, po našim instrukcijama, nego smo mu zakačili pratnju koja ga je ispratila na kontakt sa dva lica koja oni nisu prepoznali, i tada po dog. sa nama ih startali. Ta licu su bila N1. Sjekloća Boban - Belveder, N2. Roganović Filip - sa Mijanovićima top... Golf 7 CT-AU323, bijelo - piše Lazović, sakriven iza nika Komandos ex Junior.

Informacije su istog trena proslijeđene i Zviceru. Obračun klanova spriječila je policija, koja je trojku sa Cetinja deportovala u Crnu Goru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.