Štagod tokom života pojedemo i popijemo prolazi kroz našu jetru.
PROVEDENO ISTRAŽIVANJE
ZDRAVLJE
Bijeli luk podstiče stvaranje enzima koji pomažu tijelu da izbaci toksine
Cvekla i mrkva - obje su bogate flavonoidima i beta-karotenom. Ilustracija
Štagod tokom života pojedemo i popijemo prolazi kroz našu jetru.
Upravo zbog toga ovaj organ trpi i upija sve naše loše navike u ishrani i svojim radom štiti naše tijelo. Ako želite učiniti dobru stvar za svoje tijelo, a time i za svoju jetru, saznajte kako da je održite zdravom i čime da je “očistite”.
- Bijeli luk - podstiče stvaranje enzima koji pomažu tijelu da izbaci toksine.
- Citrusi bogati vitaminom C - oni su snažan antioksidant, koji pomaže jetri da brže apsorbira štetne supstance.
- Cvekla i mrkva - obje su bogate flavonoidima i beta-karotenom. Stimuliraju jetru i poboljšavaju njen rad.
- Zeleni čaj - sastojak katehin, kojim je ovaj čaj bogat, snažan je antioksidant koji čisti organizam.
- Zeleno lisnato povrće - špinat, kelj, blitva i salata prepuni su hlorofila i vrlo su efikasni u neutraliziranju i izbacivanju toksina iz krvnog sistema.
- Ananas - prepun je vitamina C i djeluje kao prirodni diuretik koji tijelo oslobađa od toksina.
- Menta - lišće mente bogato je flavonoidima koji djeluju kao snažan antioksidant.
- Đumbir - vrlo moćan antioksidant koji ubrzava metabolizam pomaže kod izbacivanja masnoće iz tijela.
- Orasi - sadrže velike količine omega-3 masnih kiselina i aminokiselina koje ubrzavaju proces detoksikacije.
- Kupus - baš poput brokula i karfiola, kupus snažno djeluje na enzime jetre koji reguliraju i ubrzavaju njen rad.
NA KIOSCIMA ŠIROM BIH
POTVRĐENO IZ POLICIJE
OČITALI LEKCIJU ŠTUTGARTU