ZDRAVLJE IZ PRIRODE

Kako kestenov med utječe na imunitet

Ovaj prirodni preparat, prije svega, ima veoma izražena antioksidantna svojstva

Jedan je od najljekovitijih vrsta meda. Ilustracija

Z. K.

1.10.2021

Kestenov med je specifične, crveno-smeđe boje. Teškog je ukusa, pa mnogima ne odgovara. Zbog svog snažnog antibiotičkog djelovanja, jedan je od najljekovitijih vrsta meda i koristi se kod gotovo svih bolesti i upala. Pogodan je i za osobe koje pate od gastritisa, a ovaj prirodni preparat prije svega ima veoma izražena antioksidantna svojstva, jer štiti organizam od opasnih bakterija, neutralizira slobodne radikale i poboljšava imunitet.

Djeluje kod čira na želucu, žutice, bakterija u mokraćnom sistemu, slabe cirkulacije i oslabljenog srčanog mišića. Pomaže kod problema s probavnim sistemom. Mnogi ga koriste i za oralnu higijenu, jer čisti zube bolje od zubne paste. Pušačima se preporučuje da pojedu ujutro jednu veliku kašiku kestenovog meda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.