POTRAGA ZA MINUTAŽOM

Tahirović na izlaznim vratima Rome: Najveći razlog manjak prilika u glavnom gradu

Mediji prenose da bi mogao preći u Frosinone, ekipa koja je blizu povratka u najelitniji rang italijanskog fubala

Zmaj u potrazi za minutažom. Twitter

N. H.

20.4.2023

Bh. fudbaler Benjamin Tahirović bi naredne sezone mogao otići na posudbu iz ekipe Rome, prema informacijama iz italijanskih medija.

Oni prenose da bi mladi fudbaler mogao zaigrati u dresu trenutnog lidera Serije B i vrlo vjerovatno novog člana najelitnijeg ranga – Frosinonea.

Mala minutaža u Rimu

Navodi se da bi Tahirović na posudbu mogao otići u potrazi za boljom minutažom, a on je u ovoj sezoni odigrao devet utakmica za Romu u svim takmičenjima te je na terenu proveo 194 minute. Zbog svega je i jasno zašto bi Tahirović mogao napustiti Vučicu na kraju sezone i potražiti minute i iskustvo kako bi ispunio u potpunosti svoj potencijal.

On je odigrao i devet utakmica u italijanskoj Primaveri, te jedan meč u Kupu Primavere, a odigrao je i dva meča za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Prvo je debitovao protiv Islanda i nakon toga protiv Slovačke u gostima.

Interesovanje veliko

Dobre igre, prije svega u Primaveri, su našeg fudbalera predstavili kao velikog talenta u Italiji. To najviše želi iskoristiti aktualni lider Serije B – Frosinone i dovesti ga na jednogodišnju posudbu kako bi im pomogao u cilju opstanka u društvu najboljih.

Česta praksa u italijanskom fudbalu je da slabiji timovi dovode na posudbu najbolje mlade igrače iz najvećih klubova. Tahirović je sigurno jedan od najtalentovanijih, pa bi jedna takva posudba, pod uslovom da dobije minute i prilike, mogla biti od krucijalnog značaja za njegovu ulogu u budućnosti u Romi, a možda i u nekoj boljoj ekipi koja bi mogla obratiti pažnju na njega.

Vrijednost našeg mladog veznjaka na portalu Transfermarkta je milion eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.