Voće predstavlja važnu komponentu uravnotežene prehrane i osigurava nam bitne vitamine, minerale i dijetalna vlakna. Ali možda niste znali da je njegova konzumacija ponekad povezana s nadutošću. Dijetetičari tvrde da postoje tri vrste voća čiji unos treba ograničiti ako vas muči taj problem.
Jabuke
Iako su možda najpopularnije voće, jabuke imaju puno vlakana, a ona mogu uzrokovati nadutost kod onih s osjetljivim probavnim sistemom. Također, jabuke sadrže pektin, koji neki ljudi teško probavljaju pa se mogu javiti plinovi i nadutost.
Lubenica
Lubenica je omiljena ljetna poslastica s razlogom. Prepuna je vitamina i minerala, ali i vode, koja ponekad može dovesti do privremene nadutosti.
Mango
Mango ima puno hranjivih tvari, ali i vlakana i fruktoze, a to su kod ljudi s osjetljivom probavom krivci za nadutost. Prirodni šećeri i vlakna u mangu mogu fermentirati u probavnom traktu, što dovodi do oslobađanja plinova i nadutosti.