OBRATITE PAŽNJU

Znaci da je osoba nesretna: Pojedinci toga nekad nisu ni svjesni

Pozitivan osjećaj prema drugima ključna je komponenta pozitivnog stava

Kritiziraju druge zbog ličnog nezadovoljstva. Pixabay

Dž. R.

prije 3 dana

Obično se nesretnoj osobi vidi na licu ako nije zadovoljna, zajedno sa mnogim drugim znakovima. Međutim, postoje neki koji su suptilniji jer se dešava da nesretni ljudi nisu svjesni svojih emocija ili ne žele da ih otvoreno izraze.

Životno nezadovoljstvo

Često su nesvjesno prešli granicu od općenito zadovoljnih do općenito nesretnih. Budući da su emocije subjektivne i mogu biti zbunjujuće, pojedinci možda neće shvatiti da su postali nesretni.

Razmotrite sljedeća ponašanja koja su često u korelaciji s općim životnim nezadovoljstvom i razmislite o tome odnose li se na vas ili na nekoga koga poznajete kod kuće, na poslu ili u vašem društvenom krugu.

Kritiziranje drugih

Jedan od najčešćih pokazatelja nezadovoljstva je često kritiziranje drugih.

To se događa jer se nesretni pojedinci često pretjerano poistovjećuju s onim što nije u redu u vlastitom životu i mogu projicirati te osjećaje na druge kako bi uravnotežili svoju unutarnju kritiku.

Pozitivan osjećaj prema drugima ključna je komponenta pozitivnog stava, a istraživanja potvrđuju da pozitivno razmišljanje i emocije proširuju nečije resurse i vještine te otvaraju nove mogućnosti.

Natjecateljski način razmišljanja

Natjecateljski način razmišljanja koji vodi računa o rezultatima dobro funkcionira kada rezultira vanjskim uspjehom, usklađujući se sa slikom osobe o sebi.

Međutim, kada takvi pojedinci ne postignu uspjeh koji traže, doživljavaju nesklad, osjećaju se neuspješnima i boje se da ih drugi doživljavaju kao “manje od sebe”.

Nepovjerenje prema drugima

Nepovjerenje i nezadovoljstvo su povezani, iako to možda nije odmah vidljivo. Povjerenje je ključno za sreću i dobrobit jer je neophodno za zdrave, sigurne i zadovoljavajuće odnose. 

Nesretni pojedinci često postaju oprezni i nepovjerljivi, čak i unutar svojih bliskih odnosa, pogrešno tumače tuđe motive i usvajaju fatalističke poglede na svijet.

Javna i privatna osoba

Nesretni pojedinci mogu razviti “lažnu” osobu, zbog čega se ponašaju drugačije, prikladno u javnosti, ali izražavaju negativne i osuđujuće osjećaje privatno.

Ova maska ​​im pomaže da izbjegnu da ih se smatra lošima, ali također pojačava njihovu opreznost i strah od izlaganja.

Odvajanje od strahopoštovanja

Najsuptilniji znak nesreće je nedostatak strahopoštovanja i čuđenja. Sretni pojedinci, uključujući odrasle, imaju sposobnost strahopoštovanja, što ukazuje na zahvalnost i poniznost.

Istraživanja pokazuju da je osjećaj strahopoštovanja povezan s većim blagostanjem i smanjenim svakodnevnim stresom. Nesretni pojedinci često se zatvaraju pred tim osjećajem čuđenja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.