Zima se bliži, a mi vam donosimo recept za odličan zimski sladoled, kakav do sada niste imali priliku probati.
Priprema:
Zagrijte peć na 160 stepeni pa za to vrijeme dobro istucite dva jaja sobne temperature sve dok ne postanu pjenasta. Potom polako dodajte 60 grama šećera u prahu neprestano miješajući mikserom. Potom dodajte 60 grama brašna i lagano umiješajte lopaticom pa u to dodajte 15 grama otopljenog maslaca.
Tijesto ulijte u kupovne kornete i pecite 15 minuta. Gotovo je kad čačkalicom probodete desert u sredini te kad izađe čista, odnosno kad se ništa za nju ne zalijepi.
Sladoled krema:
Napravite šlag od 50 grama bjelanaca i 10 grama kristalnog šećera. Miksajte na srednjoj brzini dok se ne formira fina pjena. Potom u loncu otopite 70 grama kristalnog šećera u 20 ml vode i kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete sirup. Taj sirup polako ulijevajte u pjenu od bjelanaca i miksajte dok smjesa ne bude čvrsta.