TRIK

Zaboravite zamornu tradicionalnu metodu, ogulite krompir u jednom potezu

akon što je krompir kuhan, lagano ćete ga povlačenjem jednostavno skinuti koru

Djevojka pokazala jednostavn trik guljenja krompira. ILUSTRACIJA

A. F.

6.11.2022

Mnogi krompir prvo ogule, a zatim ga stave u vodu kuhati. Iako se tako gubi škrob iz krumpira, tako izbjegavaju da gule vrući krompir. Međutim, za tim zapravo nema potrebe.

Jedna majka bila je oduševljena trikom koji joj je kći pokazala, te ga je podijelila na društvenim mrežama. Djevojka je u videu pokazala kako možete uštedjeti vrijeme, preskočiti guljenje krompira, a na kraju ipak dobiti ono što vam treba.


Dakle, sve što trebate napraviti je krompir zarezati nožem po sredini (cijelim promjerom) i staviti ga kuhati, s ljuskom. Nakon što je krompir kuhan, lagano ćete ga povlačenjem jednostavno skinuti koru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.